خودرو یکی از وسایل نقلیه ضروری در زندگی امروزی است.
با این حال، استفاده از خودرو میتواند خطرات مختلفی را نیز به همراه داشته باشد. از جمله این خطرات میتوان به تصادف، آتشسوزی، سرقت و حوادث طبیعی اشاره کرد.
در صورت وقوع هر یک از این حوادث، ممکن است خسارات مالی و جانی سنگینی به صاحب خودرو و افراد ثالث وارد شود. بیمه ماشین میتواند شما را در برابر این خطرات آماده کند.
اما کدام بیمه خودرو برای کدام خطر؟ با رهبان همراه باشید تا تمامی بیمه های مورد نیاز ماشین را بدانیم…
بیمه ماشین چیست؟
بیمه ماشین یا خودرو یکی از انواع بیمه های ترکیبی است ( مسئولیت ، تجهیزات و حوادث است) که در دو نوع اختیاری و اجباری وجود دارند.
این بیمه نامه ها معمولا تمامی خسارات مالی و جانی مربوط به حوادث رانندگی را تحت پوشش قرار میدهند و از آن جایی که خطرات مربوط به حوادث رانندگی جزو خطرات پر پیشامد است ،این محصول از محبوب ترین محصولات صنعت بیمه است.
بیمه های اجباری خودرو
بیمههای اجباری خودرو، بیمههایی هستند که طبق قانون، داشتن آنها برای همه دارندگان خودرو الزامی است.
در ایران، تنها یک نوع بیمه اجباری خودرو وجود دارد که به آن بیمه شخص ثالث گفته میشود.
بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث، بیمهای است که خسارات مالی و جانی وارد شده به اشخاص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری زمینی را جبران میکند.
در واقع، بیمه شخص ثالث به نوعی بیمه مسئولیت است که خسارات وارد شده به دیگران را جبران میکند.
علاوه بر این با توجه به اینکه بیمه های بدنه تنها خسارات مربوط به خودر های شخص اول را پوشش میدهد پوشش جانبی برای بیمه شخص ثالث در بیمه ماشین وجود دارد که میتوانید با اضافه کردن آن خسارات وارد شده مالی به شخص ثالث را تا سقف 800 میلیون تومان جبران کنید.
این خسارت میتواند به خودرو و یا اموال شخص ثالث باشد برای مثال اگر شما با یک خودرو تصادف کنید و این تصادف باعث آسیب به اموال وزارت راه و شهر سازی و یا کسب و کار شخص ثالثی و… شود شرکت بیمه علاوه بر جبران خسارت از طریق پوشش شخص ثالث خسارت وارد به تمامی موارد گفته شده را از پوشش اضافی مالی شخص ثالث پرداخت میکند.
پوشش بیمه ای جانی برای شخص ثالث برابر دیه هر انسان تا سقف 15 نقر است و برای خسارت مالی سقف 800 میلیون تومان در نظر گرفته شده.
اما اگر خسارت مالی وارد شده بالای سقف تعیین شده 800 میلیون تومان بود چه؟
قانون خسارت ماشین های متعارف و غیر متعارف
با توجه به بالا رفتن غیر متعارف قیمت خودرو ، بیمه مرکزی قانونی وضع کرده که با توجه به این قانون هر فرد باید علاوه بر خرید بیمه شخص ثالث ماشین یک پوشش اضافه مالی حداقل 40 میلیون تومان و حداکثر 800 میلیون تومان برای هر وسیله نقلیه داشته باشد، تا در صورت خسارت به مال شخص ثالث فرد بتواند از این پوشش استفاده کند.
اما این حداقل و حداکثر از کجا آمده؟
طبق این قانون بیمه گذار باید حداقل 2.5% دیه یک فرد در ماه حرام و حداکثر 50% را به بیمه ثالث خودرو اضافه کند.
که با توجه به نرخ دیه در سال 1403 در ماه حرام دیه هر فرد در این قانون عدد یک میلیارد و ششصد میلیون تومان در نظر گرفته شده.
علاوه بر این قیمت اجزای یک خودروی آسیب دیده هم با توجه به قیمت گران ترین خودروی ساخت داخل ( خودروی دنا) سنجیده میشود.
به طور مثال اگر شما به آینه یک خودروی 1 میلیاردی صدمه بزنید طبق این قانون شما فقط موظف هستید دقیقا به قیمت روز یک آینه خودروی دنا بپردازید.
باقی این مبلغ توسط بیمه بدنه خودروی شخص آسیب دیده پرداخت میشود.
در نتیجه بیمه بدنه با اینکه جزو بیمه های اختیاری است اما همیشه در کنار بیمه ثالث پیشنهاد میشود.
بیمه های اختیاری خودرو
بیمههای اختیاری ماشین، بیمههایی هستند که داشتن آنها برای دارندگان خودرو الزامی نیست، اما توصیه میشود که برای جبران خسارات احتمالی، آنها را خریداری کنند.
برخی از بیمههای اختیاری خودرو عبارتند از:
- بیمه بدنه
- بیمه حوادث راننده
- بیمه سرنشین
- بیمه تکمیلی بدنه
- بیمه آتشسوزی خودرو
- بیمه سرقت خودرو
- بیمه سرقت لوازم جانبی
- بیمه حوادث طبیعی
- بیمه مواد شیمیایی
- بیمه افت قیمت
- بیمه نوسانات قیمت خودرو
که در فرهنگ بیمه ای به تمام این بیمه نامه ها بیمه بدنه و پوشش های جانبی گفته میشود.
یعنی شما با خرید بیمه بدنه 5 پوشش اصلی (شامل سقوط و واژگونی ، حوادث رانندگی ، سرقت کلی ، 50% هزینه باطری و لاستیک و انتقال خودرو به تعمیرگاه) را دریافت میکنید و میتوانید با اقزودن پوشش هایی همچون سرقت لوازم و قطعات ، حوادث طبیعی ماننده زلزله و … ، شکستن شیشه ، تغییر قیمت خودرو با توجه به نوسانات بازار تا 100% ارزش بیمه شده ،هزینه افت قیمت ناشی از دیدن خسارت بر اثر حادثه و… این بیمه نامه را کامل تر کنید.
بیمه بدنه ماشین با اینکه یک بیمه اختیاریست اما با توجه به قانون پرداخت خسارت ماشین های متعارف و غیر متعارف و بالا رفتن بیش از حداکثر خودرو های خارجی و حتی ایرانی بسیار پیشنهاد میشود.
در بخش قانون خودرو های غیر متعارف برای بیمه شخص ثالث ذکر شد که اگر خودروی شما بر اثر تصادف خسارتی بالای 800 میلیون و یا خسارت جزیی بالاتر از نرخ تعیین شده برای اجزای جانبی ( مقیاس خودروی دنا ) ببیند باقی مانده خسارت وارده را بیمه بدنه شما متقبل خواهد شد.
برای مثال اگر سپر خودروی شما 50 میلیون تومان ارزش داشته باشد و سپر خودروی دنا 10 میلیون تومان شخصی که به شما صدمه زده تنها 10 میلیون تومان و 40 میلیون باقی از طرف بیمه بدنه خودتان پرداخت خواهد شد.
استعلام قیمت بیمه های شخص ثالث و بدنه
شما عزیزان میتوانید با تماس با دکمه زیر از کارشناسان ما استعلام تمامی بیمه های خودرو را به صورت رایگان دریافت و بعد از دریافت مشاوره بالا ترین پوشش هارا با پایین ترین قیمت تهیه کنید.
سخن آخر و پیشنهادات رهبان در رابطه با بیمه ماشین
تیم مشاورین بیمه ای رهبان همواره پیشنهاد میکند در رابطه با خرید بیمه نامه خودرو چند نکته را رعایت کنید.
1- حتما پوشش مالی بیمه شخص ثالث را حداکثر ( 800 میلیون ) انتخاب کنید زیرا اختلاف حق بیمه پرداختی زیاد نمیشود و لی این پوشش در جبران خسارات نقش به سزایی دارد.
2- در پوشش بیمه بدنه حتما پوشش حذف فرانشیز خسارت اول و پوشش نوسان قیمت تا حداقل 25% ارزش خودرو را رعایت کنید.
3-در پوشش سرقت در بیمه بدنه حتما توجه داشته باشید که اگر خودروی شما لوازم جانبی همانند باند و سیستم صوتی مجزا، مانیتور ، چراغ خاص و … دارد از طریق پوشش سرقت لوازم جانبی بیمه ماشین این لوازم را با ارزش اصلی بیمه کنید.
4- قبل از خرید بیمه حتما از تمامی شرکت های بیمه ای استعلام بگیرید زیرا تفاوت قیمت بیمه خودرو در بین شرکت های مختلف وجود دارد.
گروه مشاورین بیمه رهبان کارگزار رسمی بیمه مرکزی کد ۱۷۷۸ به صورت شبانه روزی در خدمت سوالات بیمه ای شما هموطنان عزیز است.